Om mig

Min historie

Mine forældre gav mig en foxterrier da jeg var 3 år, og jeg gik sidenhen til træning med den i DCH som barn.

Inden folkeskolen var afsluttet havde jeg købt min egen hund, en collie, og som 17 årig begyndte jeg at koble mig på de lokale redningshundeførere når de trænede i det daværende Civilforsvar.

Jeg mistede collien ret tidligt til sygdom, men blev godkendt redningshundefører med min næste hund, en alaskan malamute ved navn Timok.

Jeg ville lære mere om hvordan dyr lærer

Jeg tog en uddannelse som B. Sc. ABT (adfærdsbehandler/dyretræner), og underviste i hundetræning på aftenskole. Privat havde jeg fået mig en flok slædehunde som jeg kørte ture og løb med.

Da jeg i 2004 begyndte at få kontrakter som træner af sprængstofhunde og hundeførere tog hundekarrieren et skridt i en ny retning, firmaet blev grundlagt og jeg arbejdede en årrække i Angola, Tanzania og Afghanistan, indtil jeg besluttede at komme tilbage til Danmark igen.

Jeg ville vide mere om hvordan mennesker lærer

Jeg tog derfor en læreruddannelse. Firmaet fortsatte sideløbende med at udbyde hundeskole, rådgivning ved problemadfærd, kurser og foredrag.

På dette tidspunkt begyndte jeg at rehabilitere slædehunde fra dyreværnssager, og har gjort det lige siden. Jeg kører løb i Danmark og Tykland med hundene og er formand for Dansk Trækhundeklub.

I oktober 2016 blev jeg klar med en godkendt hund til specialsøg igen, denne gang opspores der skjulte skimmelskader i bygninger.