Uddannelser

Introduktion og opstart af specialsøg 2023

Interessen for brug af hundens lugtesans i bredere forstand virker til at være i fremgang også her i landet, så hvis man vil gå i den retning med sit hundearbejde, er her en mulighed for at få hjælp til at komme bedst muligt i gang.

Dette kursus henvender sig derfor til dig, som i praksis gerne vil i gang med specialsøg. Det er en starthjælp, så du kan gøre brug af den viden, som jeg ville ønske jeg selv havde haft, inden jeg startede op for først gang for 35 år siden.

Kurset giver dig professionel hjælp til at komme i gang indenfor det område du ønsker.

Kurset starter med et online rådgivningsforløb, hvor du får råd og vejledning om træningsmaterialer, hvad dit område kunne tænkes at byde på af udfordringer, hvilke hunde er egnet til hvilken opgaver, så du kan træffe dine valg herudfra, og anskaffe alt hvad du skal bruge inden vi mødes.

Hvis du allerede har besluttet hvilken duft din hund skal trænes til at finde, er det denne duft vi arbejder med. Dette er absolut en fordel for dig. Du skal selv skaffe og indkøbe materialerne, jeg hjælper gerne med det jeg ved/kan.

Der vil alternativt være mulighed for at starte op på en neutral duft, så du senere kan sætte din hund over på den duft du skal arbejde med.

Alle hunde er ikke egnede til alle opgaver, for det som kræves af hund og fører kan være vidt forskelligt, alt efter om du fx ønsker at finde kantareller i skoven, væggelus på hoteller eller noget helt andet spændende.

Hundens træningshistorik kan have betydning, hvis du ønske at sælge dine ydelser til kunder, det kan eksempelvis være ganske problematisk, hvis du ikke ved om din hund har fundet skimmelskade, eller det er en lavendeldut som er gledet ned bag et skab.

Det forventes, at hundene er træningsvante og har arbejdsglæde Vi giver selvfølgelig hinanden god plads til at arbejde, men det forventes at ekvipagen kan håndtere, at der er andre hunde og mennesker tilstede på området, som er kunstgræshal, indendørs områder og forskellige udendørs områder. Ligeledes forventes det, at de er ved godt fysisk og psykisk helbred.

Den fysiske del af dette ”kom godt i gang” forløb varer 4 dage i uge 29 på Fyn, der er teori om formiddagen og praktik om eftermiddagen. Man kan deltage med og uden hund, men man får selvfølgelig mest ud af det med hund.

Det er en fordel, at hundeførerne har kendskab til positive indlæringsmetoder ca. på instruktørniveau.

Hundene bliver ikke i nærheden af færdiguddannede på dette kursus, men du får den bedste start jeg kan give dig, og meget viden til at fortsætte din træning. Du skal regne med at dedikere mange træningstimer fremover, hvis du ønsker at opnå et niveau, hvor hunden kan opnå certificering og anvendes på reelle opgaver.

Der vil blive mulighed for at aftale fælles eller individuelle opfølgningsforløb for den videre træning af de enkelte ekvipager, samt arrangere certificering, dette er ikke incl. I prisen.

Sted: Amarok Hundetræning er så heldig, at have lejet Brobyværkhallen på Fyn.

Tidspunkt: d.: 17.-18.-19.-20. Juli 2023. kl. 9.00 – 16.00 ca.

Pris: 12.000 incl. moms.

Max. 8 Deltagere

Du sørger selv for forplejning og overnatning. Hundene må gerne komme med ind om formiddagen, hvis de kan forholde sig nogenlunde roligt i et bur el. lign.

Yderligere spørgsmål: Birgitte@amarok.dk

Tilmelding: Birgitte@amarok.dk

Efteruddannelse af nose work instruktører 2024

Hvis du har en nose work instruktøruddannelse, og nogle års undervisningserfaring oveni, og nu er blevet nysgerrig efter at gå mere i dybden med søgearbejdet, undervisning i fært, opstarts- og indlæringsmetoder, problemløsning på lidt højere niveau, og meget mere… så er dette uddannelsen for dig.

Uddannelsen holdes på Fyn over 6 sammenhængende dage i juli 2024.

Pris 10.000 kr

Efteråret 2022 tog 5 nose work instruktører efteruddannelse ved Amarok Hundetræning.
De ønskes al mulig held og lykke i deres fremtidige arbejde, jeg er sikker på de kommer til at gøre det godt.

Danish Detection Dogs

I 2020 afslutttede en lille gruppe hundetrænere en 1½ årig teoretisk og praktisk uddannelse i specialsøg fra Amarok Hundetræning. Målet med uddannelsen var at gøre dem i stand til i praksis selv at oplære og arbejde med specialsøgshunde.

Et fantastisk hold, som helt sikkert vil gøre det rigtig godt, hvor de end bevæger sig hen i hundeverdenen.

Du kan læse lidt mere om specialsøgsuddannelsen her:

Amarok Hundetræning tilbyder uddannelse af hundeførere med hund til at varetage opgaver indenfor specialsøgsområdet.

Specialsøg er, at en hund og hundefører gennemsøger et område efter en bestemt substans.

På uddannelsen vil du lære at uddanne, teste og vedligeholdstræne din hund i teori og praksis. Herudover får du grundlæggende viden indenfor naturvidenskab i forhold til fært, aerodynamik og materialekendskab. Du vil også lære om afsøgningsteknikker, planlægning af indsatser med din hund og rapportering til kunden. Du vil også komme til at prøve flere slags scenariebaserede øvelser, både i laboratoriet og i felten.

Du beslutter selv, hvilken fært du og din hund skal uddannes til at søge efter, men det skal selvfølgeligt være lovligt at besidde træningsmaterialet. Du betaler selv for dine træningsmaterialer.

Uddannelsen har to mål for deltagerne:

1) At deltagerne prøver at uddanne en hund til specialsøg og selv opnår gode færdigheder i at arbejde med den på operationelt plan.

2) At deltagerne opnår en grundig og bred indsigt i den teoretiske og praktiske baggrund for træning af specialsøg indenfor forskellige områder, og på den måde kvalificerer sig til at træne specialsøgshunde til forskellige opgaver.

Uddannelsen afsluttes med, at teamet kan gå op til certificering. Kravene tager udgangspunkt i SWGDOG SC8 og censor vil være en fagperson, som arbejder internationalt med specialsøgshunde.

Skal jeg også hjælpe dig?