Uddannelser

Efteruddannelse af nose work instruktører – kommer snart…

Hvis du har en nose work instruktøruddannelse, og nogle års undervisningserfaring oveni, og nu er blevet nysgerrig efter at gå mere i dybden med søgearbejdet, undervisning i fært, opstarts- og indlæringsmetoder, problemløsning på lidt højere niveau, og meget mere… så er dette uddannelsen for dig.

Den kommer til at være et halvt år med 5 samlinger og hjemmeopgaver, og du kommer til at dygtiggøre dig med egen hund også.

Max deltagerantal 6 pr hold

Danish Detection Dogs

I 2020 afslutttede en lille gruppe hundetrænere en 1½ årig teoretisk og praktisk uddannelse i specialsøg fra Amarok Hundetræning. Målet med uddannelsen var at gøre dem i stand til i praksis selv at oplære og arbejde med specialsøgshunde.

Et fantastisk hold, som helt sikkert vil gøre det rigtig godt, hvor de end bevæger sig hen i hundeverdenen.

Du kan læse lidt mere om specialsøgsuddannelsen her:

Specialsøg med hund

Har du:

  • Lyst til at prøve noget nyt?
  • Mod på at lære om, hvordan du arbejder professionelt med din hund?
  • Interesse i at løse opgaver sammen med din hund, som andre mennesker har brug for?

Så er specialsøgsuddannelsen måske noget for dig!

Amarok Hundetræning tilbyder uddannelse af hundeførere med hund til at varetage opgaver indenfor specialsøgsområdet.

Specialsøg er, at en hund og hundefører gennemsøger et område efter en bestemt substans.

På uddannelsen vil du lære at uddanne, teste og vedligeholdstræne din hund i teori og praksis. Herudover får du grundlæggende viden indenfor naturvidenskab i forhold til fært, aerodynamik og materialekendskab. Du vil også lære om afsøgningsteknikker, planlægning af indsatser med din hund og rapportering til kunden. Du vil også komme til at prøve flere slags scenariebaserede øvelser, både i laboratoriet og i felten.

Du beslutter selv, hvilken fært du og din hund skal uddannes til at søge efter, men det skal selvfølgeligt være lovligt at besidde træningsmaterialet. Du betaler selv for dine træningsmaterialer.

Uddannelsen har to mål for deltagerne:

1) At deltagerne prøver at uddanne en hund til specialsøg og selv opnår gode færdigheder i at arbejde med den på operationelt plan.

2) At deltagerne opnår en grundig og bred indsigt i den teoretiske og praktiske baggrund for træning af specialsøg indenfor forskellige områder, og på den måde kvalificerer sig til at træne specialsøgshunde til forskellige opgaver.

Uddannelsen afsluttes med, at teamet kan gå op til certificering. Kravene tager udgangspunkt i SWGDOG SC8 og censor vil være en fagperson, som arbejder internationalt med specialsøgshunde.

Skal jeg også hjælpe dig?